Здравейте отново колеги.Този път ПРЕскъпата ми(вече),но за сметка на това ПИПНАТА красавица,не ще да си затвори капачката на резервоара.Скоро започна да се затваря от 3-4 път,а от днес хич.С отварянето нямах проблем,но при затваряне трябваше да я хлопвам по-силно няколко пъти,сега вече и това не помага.Дайте съвет,следващите няколко дни имам пътувания а нафтата е почти 2 лв,не ми се подарява.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с капачка на резервоар
Collapse
X
-
Днес поогледах пак чопчето, което отключва капачката се прибира при натискане на копчето за отваряне, но след това не излиза отново, за да щракне при натискане на капачката и да я заключи. Предполагам, че в багажника от страната на капачката кората се маха и проблемът се решава - неработеща пружина или избутващ механизъм, ръжда или замърсяване.sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++
Comment
-
Най вероятно е пружината. Отзад от дясно под капачето в багажника трябва да има една червена връзка за отваряне на капачката на резервоара ръчно. Пробвай от там даотвориш капачката и виж дали се затваря после, да не би да задържа ел. магнита който дърпа лостчето.
Comment
-
Разглобих го,смазах го,раздвижих го,вече няма проблем,но за всеки случай сложих още една връзка,само че за обратната посока,ако пак някога се замисли при връщането!sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++
Comment
-
Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщениеТемата е стара но въпроса ми е следният. Капачката на резервоара защо се отваря само при изгасен ДВГ. Така ли е или има грешка нещо.
ПоздравиAlfa 166jtd,1999
Comment
-
Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщениеТемата е стара но въпроса ми е следният. Капачката на резервоара защо се отваря само при изгасен ДВГ. Така ли е или има грешка нещо.
Поздравиsigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
Comment